ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość CzegoSos Sycylijski Italia 1 sztukbulion grzybowy 2 kostektunczyk w puszce 200 gramówmakaron muszelki 250 gramówgrzyby 200 gramówolej 1 łyżek stołowychczosnek 1 ząbkisól według uznaniabazylia świerza według uznaniaWykonanie:makaron ugotować w dużej ilości wody z dodatkiem bulionu grzybowego. Tuńczyka osączyć z zalewy i posiekać. Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni ok. 10 minut, dodać rozdrobniony czosnek.Sos Sycylijski przyrządzić wg przepisu na opakowaniu i połączyć z grzybami. muszelki ułożyć na talerzu, polać sosem, posypać tuńczykiem i przybrać zieleniną.Uwagi:Poleca się również pieczarki. Bazylię można zastąpić natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30rewelacyjny przepis, polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: