Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 3 sztukfilet z
łososia 1 sztuk
musztarda 2 łyżek deserowych
orzechy 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Umyty, osuszony filet z
łososia ułożyć na patelni grillowej lub na zwykłej patelni posmarowanej
oliwa, smażyć z obu stron, a po zdjęciu z patelni od razu posolić i popieprzyć.
Rybę z jednej strony cieniutko posmarować
musztarda, posypać posiekanymi orzeszkami laskowymi lub włoskimi i zapiekać ok. 14 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni.Ugotowane, odcedzone
ziemniaki ubić z
oliwą i podawać do
ryby z dodatkiem
sałaty lodowej lub
radicchio skropionej
sokiem z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: