ßßß Cookit - przepis na Łosoś zapiekany z orzechami

Łosoś zapiekany z orzechami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 3 sztuk
filet z łososia 1 sztuk
musztarda 2 łyżek deserowych
orzechy 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Umyty, osuszony filet z łososia ułożyć na patelni grillowej lub na zwykłej patelni posmarowanej oliwa, smażyć z obu stron, a po zdjęciu z patelni od razu posolić i popieprzyć. Rybę z jednej strony cieniutko posmarować musztarda, posypać posiekanymi orzeszkami laskowymi lub włoskimi i zapiekać ok. 14 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni.
Ugotowane, odcedzone ziemniaki ubić z oliwą i podawać do ryby z dodatkiem sałaty lodowej lub radicchio skropionej sokiem z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11521/Losos-zapiekany-z-orzechami