ßßß Cookit - przepis na Miodowy kwas do picia

Miodowy kwas do picia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
miód płynny 500 gramów
rodzynki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
drożdże 100 gramów
cukier 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Zagotować 5 litrów wody. Miód wlać do kamionkowego naczynia, zalać do gorącą wodą i mieszać do momenty, aż miód całkowicie się rozpuści.
Utrzeć drożdże z cukrem, dodać do ostudzonego miodowego płynu i wymieszać. Przykryć i odstawić na dobę w ciepłe miejsce. Z kwasu zebrać pianę. Wlać sok z 2 cytryn i dodać otarta skórkę ze sparzonej cytryny, wymieszać. Do przygotowanych butelek wrzucić rodzynki, wlać kwas miodowy, szczelnie zamknąć i ostawić na 3 dni w chłodne miejsce.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Rosyjska
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11063/Miodowy-kwas-do-picia