Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
miód płynny 500 gramów
rodzynki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 2 sztuk
drożdże 100 gramów
cukier 1 łyżek stołowychWykonanie:Zagotować 5 litrów
wody.
Miód wlać do kamionkowego naczynia, zalać do gorącą
wodą i mieszać do momenty, aż
miód całkowicie się rozpuści.Utrzeć
drożdże z
cukrem, dodać do ostudzonego
miodowego płynu i wymieszać. Przykryć i odstawić na dobę w ciepłe miejsce. Z kwasu zebrać pianę. Wlać sok z 2
cytryn i dodać otarta skórkę ze sparzonej
cytryny, wymieszać. Do przygotowanych butelek wrzucić
rodzynki, wlać kwas
miodowy, szczelnie zamknąć i ostawić na 3 dni w chłodne miejsce.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia RosyjskaPonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: