Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
rabarbar 2 kilogramów
wino wytrawne musujace 600 mililitrów
miód płynny 5 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
cukier 90 gramów
pistacje 80 gramów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
cukier puder 6 łyżek stołowychWykonanie:
Rabarbar pokroić na kawałki.
Wino z
miodem doprowadzić do wrzenia, dodać
rabarbar i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut, następnie zmiksować.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 4 łyżkami
wody i wlewać powoli do musu. Całość zagotować i wystudzić.
Białko ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać
cukier. Do piany dodać 50 g posiekanych
pistacji. Na blachę wykładać porcje piany wielkości
orzecha włoskiego, każdą piankę ozdobić
pistacją. Piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza, ok. 15 minut.Mus wymieszać z
cukrem pudrem, posypać resztą
pistacji i ozdobić
bezami.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia AngielskaKuchnia FrancuskaKuchnia HiszpańskaKuchnia PolskaKuchnia WłoskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: