Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kabaczek 1 kilogramów
pomidor 0.5 kilogramów
cebula 4 sztuk
papryka 3 sztuk
sól według uznania
olej 0.7 szklanekWykonanie:
Kabaczek obrać, przeciąć wzdłuż, wydrążyć pestki i włókna zetrzeć na tarce. Drobno posiekaną
cebulę poddusić w
oleju nie rumieniąc, dodać
kabaczek, pokrojoną
paprykę i wszystkie
przyprawy oprócz
pomidorów, po czym przez ok. pół godziny dusić. Następnie dodać podduszone i przetarte
pomidory i dusić jeszcze 10 min. Podawać na gorąco do
ryżu lub na zimno.Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia GreckaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: