ßßß Cookit - przepis na Kabaczek po grecku

Kabaczek po grecku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kabaczek 1 kilogramów
pomidor 0.5 kilogramów
cebula 4 sztuk
papryka 3 sztuk
sól według uznania
olej 0.7 szklanek
Wykonanie:
Kabaczek obrać, przeciąć wzdłuż, wydrążyć pestki i włókna zetrzeć na tarce. Drobno posiekaną cebulę poddusić w oleju nie rumieniąc, dodać kabaczek, pokrojoną paprykę i wszystkie przyprawy oprócz pomidorów, po czym przez ok. pół godziny dusić. Następnie dodać podduszone i przetarte pomidory i dusić jeszcze 10 min. Podawać na gorąco do ryżu lub na zimno.
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Grecka
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1186/Kabaczek-po-grecku