Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jarmuż 800 gramów
olej 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
jabłko 250 gramów
natka pietruszki według uznania
koperek 1 kostek
sól według uznania
cukier według uznaniaWykonanie:
Jarmuż umyć, odciąć ogonki liściowe i grube nerwy, zalać wrzącą osoloną
wodą, ugotować bez przykrycia.
Jabłka umyć, obrać, opłukać, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ugotowany
jarmuż odcedzić, wystudzić, zemleć.
Olej rozgrzać, wymieszać z
mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wymieszać z
jarmużem,
jabłkami i posiekaną
zieleniną, chwilę poddusić i doprawić.Uwagi:
Jarmuż musi być mrożony (przemarźnięty).Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: