ßßß Cookit - przepis na Jarmuż z jabłkami

Jarmuż z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jarmuż 800 gramów
olej 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
jabłko 250 gramów
natka pietruszki według uznania
koperek 1 kostek
sól według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Jarmuż umyć, odciąć ogonki liściowe i grube nerwy, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować bez przykrycia. Jabłka umyć, obrać, opłukać, przekrajać na pół, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ugotowany jarmuż odcedzić, wystudzić, zemleć. Olej rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, wymieszać z jarmużem, jabłkami i posiekaną zieleniną, chwilę poddusić i doprawić.
Uwagi:
Jarmuż musi być mrożony (przemarźnięty).
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/377/Jarmuz-z-jablkami