Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
szynka 1 sztuk
sól według uznania
boczek wędzony 50 gramówtłuszcz 50 gramów
majeranek według uznania
piwo 1 szklanekWykonanie:
Szynkę umyć, obsuszyć, dobrze natrzeć
solą i
majerankiem, odstawić co najmniej na godzinę. Na brytfance rozpuścić tłuszcz, włożyć do niej
szynkę skórą do góry, posmarować tłuszczem i piec tak długo w piekarniku, aż będzie chrupiąca.
Boczek wciąż maczać w
piwie i smarować nim grubą skórę
szynki, która dzięki temu stanie się lśniąca i chrupiąca.
Szynka w żadnym wypadku nie może być solona, ewentualnie dopiero tuż przed podaniem jej na stół.Uwagi:Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: