Wykonanie
Opublikowano 2 marca 2014, autor:
MartaKto nie lubi tostów, jest w ogóle ktoś taki? Chyba nie. Polecam przepis na trochę inne tosty.Składniki:6 kromek
pieczywa tostowego6 plasterków
wędzonego boczku bądź
szynkiok. 120 g
sera camembert (może być
żółty ser albo taki jaki mamy w lodówce)6
jajek1 łyżka masła/margaryny do posmarowania formy
sól i
pieprzsuszony
majeranekWykonanie:Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.Formę do pieczenia babeczek lub kokilki smarujemy
masłem.
Chleb tostowy ostrożnie rozwałkowujemy na płaski placek i umieszczamy w formie.Kolejno, warstwami układamy: plaster
boczku, plaster
sera i wbijamy
jajko. Doprawiamy szczyptą
soli i
pieprzu.Pieczemy ok. 12 minut – do momentu aż
jajko się zetnie. Po upieczeniu posypujemy
majerankiem. Możemy podać z pokrojonym
pomidorem.


Sprawdź te przepisy :Brak powiązanych wpisów.