Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
tuszka perliczki 1.5 kilogramów
papryka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
majeranek według uznania
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony parzony 1 sztukWykonanie:Perliczkę umyć,
mięso wraz ze skórą wyluzować z kości w jednym płacie. Uzyskany płat rozłożyć na
stole, zgrubienia
mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem, posypać delikatnie
solą,
pieprzem,
majerankiem i
papryką oraz natrzeć roztartymi ząbkami
czosnku. Na tak przygotowaną
tuszkę ułożyć pokrojony w plastry parzony
boczek wędzony, całość starannie zwinąć w roladę, owinąć w folię aluminiową. Przygotowaną roladę ułożyć na blaszce do pieczenia lub w otwartej brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 150°C ok. 45 min. Po tym czasie odwinąć z folii i dalej piec 15 min. w temp.180°C. Podawać pokrojoną w plastry i przystrojoną gotowanymi warzywami i zieloną
pietruszką.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: