ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremowa 90 mililitrówcukier brązowy 1 łyżek deserowychmleko 4,5 szklanekpomarańcze 4 sztukczekolada mleczna 250 gramówkakao 2 łyżek stołowychWykonanie:Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i wstawić pod przykryciem do lodówki. Sparzone pomarańcze cieniutko obrać ze skórki. Skórkę pokroić w paseczki i wrzucić do mleka w rondlu i powoli zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na 30 minut. Mleko przecedzić i ponownie wlać do rondla. Dodać posiekana czekoladę oraz kakao rozprowadzone w odrobinie zimnego mleka lub wody. Mieszać, aż czekolada się stopi, podgrzewać jeszcze minutę. Czekoladę wlać do filiżanek, każdą porcję udekorować kleksem bitej śmietany. Podawać na deser lub na podwieczorek.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: