ßßß
Składniki :225 g masła75 g brązowego cukru50 g czekolady deserowej275 g mąki pszennej300 g śmietany 36 %3 łyzki mleka100 g białej czekolady150 g truskawekOpis wykonania:Truskawki płuczemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy. Czekoladę trzemy na tarce.Masło ucieramy na puch, dodajemy cukier i czekoladę mieszamy. Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto.Wałkujemy i wycinamy krążki o śr. 8 cm, układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy około 10 minut w 200 C.Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, śmietankę ubijamy pod koniec dodajemy mleko oraz czekoladę. Krem delikatnie mieszamy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy krem na połowie ciasteczek, kawałki truskawek układamy na kremie i przyciskamy drugim ciastkiem, dowolnie dekorujemy.




źródło: Gotuj krok po kroku 06/2013Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy