ßßß Cookit - przepis na Morszczuk w białym sosie po chorwacku

Morszczuk w białym sosie po chorwacku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z morszczuka 4 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
vegeta według uznania
szalotka 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
koperek 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
koperek 1 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety pokropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem.
Sos: oczyszczona szalotkę posiekać i zeszklić na maśle. Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny, oraz smie6tanę. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem, gałką i vegetą.
Na maśle podsmażyć filety na złoty kolor ok. 4 minuty z każdej strony. Do gorącego sosu dodać posiekany koperek, wymieszać i polać rybę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11025/Morszczuk-w-bialym-sosie-po-chorwacku