Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
morszczuka 4 sztuk
sok z cytryny 0,5 sztuk
masło 4 łyżek stołowych
vegeta według uznania
szalotka 1 sztuk
sok z cytryny według uznania
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
koperek 1 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 1 szczypta
koperek 1 gałązki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety pokropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą oraz
pieprzem.Sos: oczyszczona
szalotkę posiekać i zeszklić na
maśle. Zdjąć z ognia, dodać
sok z cytryny, oraz smie6tanę. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem, gałką i
vegetą.Na
maśle podsmażyć filety na złoty kolor ok. 4 minuty z każdej strony. Do gorącego sosu dodać posiekany
koperek, wymieszać i polać
rybę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: