ßßß Cookit - przepis na Jajka w sosie beszamelowym

Jajka w sosie beszamelowym

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 8 sztuk
cebula 0.5 sztuk
tłuszcz 5 dekagramów
śmietana 0.5 szklanek
sos beszamelowy 1.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo ,włożyć na chwilę do zimnej wody, następnie obrać ze skorupek i pokrajać w cienkie plasterki. Obraną cebulę opłukać pokrajać w cienkie talarki i zrumienić na tłuszczu na złoty kolor, dodać śmietanę i wymieszać z beszamelem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pokrajane jajka, wymieszać,podgrzać.
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4091/Jajka-w-sosie-beszamelowym