« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegoprzyprawamagi 3 łyżek stołowychmajonez 4 łyżek stołowychfilet drobiowy 500 gramówmorele suszone 200 gramówśliwki suszone 200 gramówolej 1 łyżek stołowychsok z cytryny 2 łyżek stołowychserek homogenizowany 250 gramówmiód 1 łyżek deserowychkoperek posiekany 1 łyżek deserowychskórka otazta z cytryny 1 łyżek deserowychWykonanie:Mięso pokroić w kostkę. Na szpadki nadziewać na przemian suszone morele, kawałki mięsa i suszone śliwki.Magi połączyć z olejem i łyżką soku z cytryny i smarować szaszłyki. Smażyć na grillu ok. 10 minut.Sos majonezowy: majonez połączyć z serkiem, dodać łyżkę soku z cytryny, skórkę cytrynową, miód i koperek.Szaszłyki podawać z sosem majonezowym i bagietką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: