ßßß Cookit - przepis na Zupa cebulowa błyskawiczna

Zupa cebulowa błyskawiczna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 5 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
mleko 2 szklanek
bulion 2 szklanek
bagietka 0,5 sztuk
ser żółty 4 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone cebule pokroić na plasterki i zeszklić na maśle. Przełożyć do garnka z bulionem (może być z kostki) i gotować 10 min. Wlać mleko, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Do każdej porcji włożyć trochę grzanek z bagietki pokrojonej w kostkę i posypać startym żółtym serem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7164/Zupa-cebulowa-blyskawiczna