ßßß Cookit - przepis na Zupa - krem z porów

Zupa - krem z porów

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
por 4 sztuk
ziemniak 3 sztuk
woda 1 litrów
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Obrane, oczyszczone i pokrojone pory i ziemniaki gotujemy w 1 litrze wody do miękkości. Przecieramy pory i ziemniaki przez sitko, doprawiamy solą i pieprzem, zagotowujemy.
Po zagotowaniu zupa powinna być gęsta jak śmietana, jeśli jest za gęsta - dolać odrobinę przegotowanej wody. Zaprawiamy zupę śmietaną i posypujemy posiekaną natką.
Uwagi:
natka pietruszki posiekana
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3597/Zupa---krem-z-porow