Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
por 4 sztuk
ziemniak 3 sztuk
woda 1 litrów
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowychWykonanie:Obrane, oczyszczone i pokrojone
pory i
ziemniaki gotujemy w 1 litrze
wody do miękkości. Przecieramy
pory i
ziemniaki przez sitko, doprawiamy
solą i
pieprzem, zagotowujemy.Po zagotowaniu zupa powinna być gęsta jak
śmietana, jeśli jest za gęsta - dolać odrobinę przegotowanej
wody. Zaprawiamy zupę
śmietaną i posypujemy posiekaną
natką.Uwagi:
natka pietruszki posiekanaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: