« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoszalotka 20 dekagramówbrokuły 30 dekagramówfilet z indyka 25 dekagramówsól według uznaniapieprz według uznaniapomidory suszone w oleju 10 dekagramówpapryczka chili 1 sztukmakaron 25 dekagramówolej 2 łyżek stołowychwino czerwone 150 mililitrówbulion 300 mililitrówsos pieczeniowy 2 łyżek stołowychWykonanie:Szalotki pokrój na cząstki, mięso i pomidory w paseczki. Brokuły podziel na różyczki, a chili (bez pestek) posiekaj. Makaron ugotuj. Rozgrzej olej, podsmaż mięso, dodaj szalotki i chili. Podlej winem i bulionem. Zagotuj. Włóż brokuły i gotuj 5 min. Zagęść sosem pieczeniowym. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj z pomidorami i makaronemAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: