ßßß Cookit - przepis na Kapusta zapiekana pod serową kołderką

Kapusta zapiekana pod serową kołderką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
bulion warzywny 2 litrów
ser żółty 150 gramów
bułkia tarta 6 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
masło według uznania
Wykonanie:
Z małej główki kapusty usunąć wierzchnie liście. Kapustę włożyć do wrzącego bulionu i gotować 30 minut. Wyjąć z bulionu i wystudzona przekroić na pół.
Starty ser wymieszać z 4 łyżkami bułki tartej, jajkiem i roztartym czosnkiem. Foremkę do zapiekania wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Połówki kapusty ułożyć, a na nie nałożyć masę serową i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 185 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11586/Kapusta-zapiekana-pod-serowa-kolderka