Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
bulion warzywny 2 litrów
ser żółty 150 gramów
bułkia tarta 6 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
masło według uznaniaWykonanie:Z małej główki
kapusty usunąć wierzchnie liście.
Kapustę włożyć do wrzącego
bulionu i gotować 30 minut. Wyjąć z
bulionu i wystudzona przekroić na pół.
Starty ser wymieszać z 4 łyżkami
bułki tartej,
jajkiem i roztartym
czosnkiem. Foremkę do zapiekania wysmarować
masłem i posypać
bułką tartą. Połówki
kapusty ułożyć, a na nie nałożyć masę
serową i zapiekać ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 185 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: