Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
pstrągi 2 sztuk
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ryby natrzeć jarzynka i pozostawić na 30 minut. Do każdej
ryby włożyć po jednej łyżce
szczypiorku i
pietruszki.
Ryby posmarować
olejem i ułożyć na ruszcie do pieczenia ryb. Piec na nagrzanym grillu ok. 6 minut z każdej strony.
Pstragi można również piec w piekarniku. Doprawić do smaku
sokiem z cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-20Pyyycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: