ßßß Cookit - przepis na Pstrąg na grillu

Pstrąg na grillu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
pstrągi 2 sztuk
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ryby natrzeć jarzynka i pozostawić na 30 minut. Do każdej ryby włożyć po jednej łyżce szczypiorku i pietruszki. Ryby posmarować olejem i ułożyć na ruszcie do pieczenia ryb. Piec na nagrzanym grillu ok. 6 minut z każdej strony. Pstragi można również piec w piekarniku. Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: Izka
Data: 2009-04-20
Pyyycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4557/Pstrag-na-grillu