ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomarańcze 1 kilogramówowoc granatu 2 sztukmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychWykonanie:Z 2 wyszorowanych pomarańczy bardzo cienko zetrzeć skórkę, obieraczka do ziemniaków, i pokroić ja w cieniutkie paseczki. Ze wszystkich pomarańczy wycisnąć sok i zagotować go z cukrem. Wrzucić pomarańczowe skórki i gotować 10 minut. Z granatu wyłuskać pestki i wrzucić do soku. Mąkę rozprowadzić w 3/4 szklanki zimnej wody. Wlać do soku i mieszając, gotować, aż kisiel zgęstnieje. Gotowy rozlać do salaterek. Podawać na ciepło lub na zimno. Można tez podawać z bita śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: