Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 3 kilogramów
woda 1 1/2 litrówkwasek
cytrynowy 3 łyżek stołowych
cukier 1 kilogramów
cukier waniliowy 1 sztukWykonanie:
Cukinię,
wodę z kwaskiem zagotować i zostawić na noc. Rano odcedzić i do
cukinii dodać
cukier z
cukrem waniliowym. Smażyć 15minut. Gorące składać do słoików i zakręcać.Uwagi:Jeżeli chcemy z tego zrobić
dżem smażymy do rozpuszczenia się kosteczek
cukinii.Czas wykonania to około godziny nie licząc czasu odczekania.Autor: edl26Zobacz inne przepisy użykownika!10 MiesięcyCiasta i Desery
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: