ßßß Cookit - przepis na Polski ananas

Polski ananas

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 20
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 3 kilogramów
woda 1 1/2 litrów
kwasek cytrynowy 3 łyżek stołowych
cukier 1 kilogramów
cukier waniliowy 1 sztuk
Wykonanie:
Cukinię, wodę z kwaskiem zagotować i zostawić na noc. Rano odcedzić i do cukinii dodać cukier z cukrem waniliowym. Smażyć 15minut. Gorące składać do słoików i zakręcać.
Uwagi:
Jeżeli chcemy z tego zrobić dżem smażymy do rozpuszczenia się kosteczek cukinii.
Czas wykonania to około godziny nie licząc czasu odczekania.
Autor: edl26
Zobacz inne przepisy użykownika!
10 Miesięcy
Ciasta i Desery
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5524/Polski-ananas