ßßß Cookit - przepis na Surówka z białej kapusty z żurawinami

Surówka z białej kapusty z żurawinami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 50 dekagramów
żurawina 3 dekagramów
jabłko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
budyń czekoladowy 2 sztuk
olej słonecznikowy 1 łyżek stołowych
przyprawa do sałatek według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Warzywa i owoce umyć i osączyć.
Kapustę oczyścić, cienko poszatkować.
Jabłko obrać, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w małą kostkę.
Z żurawin wycisnąć sok.
Buraki obrać, zetrzeć na tarce i też wycisnąć z nich sok.
Cebulę obrać i posiekać.
Sok z żurawin i buraków oraz jabłko i cebulę dodać do kapusty.
Surówkę doprawić przyprawą do sałatek, cukrem i solą, dodać olej i wymieszać.
Schłodzić w lodówce.
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2294/Surowka-z-bialej-kapusty-z-zurawinami