Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 50 dekagramów
żurawina 3 dekagramów
jabłko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
budyń czekoladowy 2 sztuk
olej słonecznikowy 1 łyżek stołowych
przyprawa do sałatek według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Warzywa i owoce umyć i osączyć.
Kapustę oczyścić, cienko poszatkować.
Jabłko obrać, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w małą kostkę.Z
żurawin wycisnąć sok.
Buraki obrać, zetrzeć na tarce i też wycisnąć z nich sok.
Cebulę obrać i posiekać.Sok z
żurawin i
buraków oraz
jabłko i
cebulę dodać do
kapusty.Surówkę doprawić przyprawą do sałatek,
cukrem i
solą, dodać
olej i wymieszać.Schłodzić w lodówce.SurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: