ßßß Cookit - przepis na Zrazy z grzybów w śmietanie

Zrazy z grzybów w śmietanie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
prawdziwek 50 dekagramów
kasza manna 15 dekagramów
cebula 1 sztuk
tłuszcz 10 dekagramów
jajko 4 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
przyprawa do zup według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, pokrajać na kawałki, a następnie poddusić z dodatkiem tłuszczu. Wsypać kaszę mannę wymieszać i chwilę prużyć pod przykryciem, aby utworzyła się twarda masa. Po ostudzeniu zemleć w maszynce z połową cebuli (resztę pozostawić do sosu), dodać jaja tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną, przyprawy i dokładnie wyrobić. Z masy formować podłużne zrazy, zrumienić na tłuszczu i zalać sosem śmietanowym; chwilę poddusić. Potrawę przyprawić; podawać z ziemniakami.
Kasze weg.
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1264/Zrazy-z-grzybow-w-smietanie