Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoprawdziwek 50 dekagramów
kasza manna 15 dekagramów
cebula 1 sztuktłuszcz 10 dekagramów
jajko 4 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
mąka pszenna 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 3 łyżek stołowych
przyprawa do zup według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby oczyścić, pokrajać na kawałki, a następnie poddusić z dodatkiem tłuszczu. Wsypać
kaszę mannę wymieszać i chwilę prużyć pod przykryciem, aby utworzyła się twarda masa. Po ostudzeniu zemleć w maszynce z połową
cebuli (resztę pozostawić do sosu), dodać
jaja tartą bułkę,
mąkę ziemniaczaną,
przyprawy i dokładnie wyrobić. Z masy formować podłużne zrazy, zrumienić na tłuszczu i zalać sosem
śmietanowym; chwilę poddusić. Potrawę przyprawić; podawać z
ziemniakami.
Kasze weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: