ßßß Cookit - przepis na Łosoś z sosem cebulowym po norwesku

Łosoś z sosem cebulowym po norwesku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z łososia norweskiego 4 sztuk
sok z limonki 1 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
olej sezamowy 6 łyżek stołowych
koperek 1 pęczek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki. Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać i zeszklić na oleju, przestudzić, przełożyć do miski i wymieszać z posiekanym koperkiem, doprawiając na pikantnie.
Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec 7 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. (Można też zagotować wodę, nałożyć nakładkę parową, włożyć rybę i gotować 8 minut na parze). Łososia podawać z pikantnym sosem cebulowo-koperkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11037/Losos-z-sosem-cebulowym-po-norwesku