ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z łososia norweskiego 4 sztuksok z limonki 1 sztukcebula 2 sztukczosnek 4 ząbkiolej sezamowy 6 łyżek stołowychkoperek 1 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety oprószyć solą oraz pieprzem i skropić sokiem z limonki. Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać i zeszklić na oleju, przestudzić, przełożyć do miski i wymieszać z posiekanym koperkiem, doprawiając na pikantnie.Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i piec 7 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. (Można też zagotować wodę, nałożyć nakładkę parową, włożyć rybę i gotować 8 minut na parze). Łososia podawać z pikantnym sosem cebulowo-koperkowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: