Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś wędzony 250 gramów
truskawki 200 gramów
rukola 50 gramów
musztarda 1 łyżek deserowych
miód 1 łyżek deserowych
oliwa 4 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Sos: wymieszać
ocet z
musztardą, dodając powoli
oliwę.
Rukolę oczyścić i osuszyć. Oczyszczone
truskawki pokroić na ćwiartki lub na plasterki.Wymieszać
rukolę z
truskawkami i połowa sosu. Na talerzach ułożyć
łososia pokrojonego na plastry i polać pozostałym sosem. Na środku każdej porcji położyć
sałatę. Danie oprószyć
pieprzem (można użyć
kolorowego pieprzu).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: