« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegojajko 6 sztukjaja przepiórcze 3 sztukpstrąg wędzony 5 dekagramównatka pietruszki 5 sztukmusztarda 2 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychprzecier pomidorowy 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Jajka kurze ugotować na twardo (około 10 minut). Na cztery minuty przed końcem gotowania włożyć jajka przepiórcze. Następnie zalać zimną wodą, ostudzić. Natkę umyć. Jajka obrać. Przepiórcze pokroić w plasterki, kurze przekroić wzdłuż na połówki i ostrożnie wyjąć żółtko. żółtka z czterech jajek utrzeć z musztardą. Pstrąga rozgnieść widelcem i wymieszać z sokiem z cytryny, lub octem winnym. Do pasty rybnej dodać resztę żółtek i przecier pomidorowy, utrzeć razem na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Napełnić masą połówki jajek. Udekorować natką pietruszki i plasterkami jajek przepiórczych.Uwagi:3 jajka przepiórcze(lub 2 małe kurze), pstrąg wędzony bez skóry i ości, gałązki natki,Potrawy z JajPotrawy z RybWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: