ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
jajko 6 sztuk
jaja przepiórcze 3 sztuk
pstrąg wędzony 5 dekagramów
natka pietruszki 5 sztuk
musztarda 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowych
przecier pomidorowy 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Jajka kurze ugotować na twardo (około 10 minut). Na cztery minuty przed końcem gotowania włożyć jajka przepiórcze. Następnie zalać zimną wodą, ostudzić. Natkę umyć. Jajka obrać. Przepiórcze pokroić w plasterki, kurze przekroić wzdłuż na połówki i ostrożnie wyjąć żółtko. żółtka z czterech jajek utrzeć z musztardą. Pstrąga rozgnieść widelcem i wymieszać z sokiem z cytryny, lub octem winnym. Do pasty rybnej dodać resztę żółtek i przecier pomidorowy, utrzeć razem na gładką masę. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Napełnić masą połówki jajek. Udekorować natką pietruszki i plasterkami jajek przepiórczych.
Uwagi:
3 jajka przepiórcze(lub 2 małe kurze), pstrąg wędzony bez skóry i ości, gałązki natki,
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4099/Jajka-faszerowane