ßßß Cookit - przepis na Jabłka z żurawiną

Jabłka z żurawiną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
orzechy brazylijskie 50 gramów
żurawina suszona 100 gramów
syrop klonowy 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umytym, osuszonym twardym jabłkom odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Posiekane orzechy wymieszać z żurawiną i syropem klonowym. Mieszanka napełnić jabłka. Ustawić je w naczyniu do zapiekania, wlać kilka łyżek wody i zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.
Uwagi:
Jabłka można zastąpić gruszkami, a orzechy brazylijskie, włoskimi, laskowymi lub migdałami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Inne
Kuchnia Polska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10634/Jablka-z-zurawina