ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 4 sztukorzechy brazylijskie 50 gramówżurawina suszona 100 gramówsyrop klonowy 4 łyżek stołowychWykonanie:Umytym, osuszonym twardym jabłkom odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Posiekane orzechy wymieszać z żurawiną i syropem klonowym. Mieszanka napełnić jabłka. Ustawić je w naczyniu do zapiekania, wlać kilka łyżek wody i zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.Uwagi:Jabłka można zastąpić gruszkami, a orzechy brazylijskie, włoskimi, laskowymi lub migdałami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: