Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 4 sztuk
orzechy brazylijskie 50 gramów
żurawina suszona 100 gramów
syrop klonowy 4 łyżek stołowychWykonanie:Umytym, osuszonym twardym
jabłkom odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Posiekane
orzechy wymieszać z
żurawiną i
syropem klonowym. Mieszanka napełnić
jabłka. Ustawić je w naczyniu do zapiekania, wlać kilka łyżek
wody i zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać na ciepło lub na zimno.Uwagi:
Jabłka można zastąpić
gruszkami, a
orzechy brazylijskie, włoskimi, laskowymi lub
migdałami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryInneKuchnia PolskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: