Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser bryndza 20 dekagramów
mleko 0.5 szklanek
mąka pszenna 1.5 szklanek
mąka kukurydziana 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Do
bryndzy dodawać kolejno:
mleko,
jajko,
mąkę pszenną i kukurydzianą,
sól. Wyrobić ciasto na podsypanej
mąką stolnicy i pozostawić przez godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i pokrajać na małe kluseczki. Wrzucić je do wrzącej osolonej
wody, gotować 5 min, odcedzić. Podawać z podsmażoną
cebulą.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29ciekawe danieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: