ßßß Cookit - przepis na Kluski z bryndzy

Kluski z bryndzy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ser bryndza 20 dekagramów
mleko 0.5 szklanek
mąka pszenna 1.5 szklanek
mąka kukurydziana 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Do bryndzy dodawać kolejno: mleko, jajko, mąkę pszenną i kukurydzianą, sól. Wyrobić ciasto na podsypanej mąką stolnicy i pozostawić przez godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i pokrajać na małe kluseczki. Wrzucić je do wrzącej osolonej wody, gotować 5 min, odcedzić. Podawać z podsmażoną cebulą.
Potrawy mączne weg.
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
ciekawe danie
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/633/Kluski-z-bryndzy