ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowęgierki 3 kilogramówcukier 1 kilogramówkakao 130 gramówcukier waniliowy 2 sztukWykonanie:Oczyszczone śliwki wydrylować i zmielić. Dodać cukier i mieszając smażyć 2 godziny na małym ogniu. Następnie dodać cukier waniliowy i kakao, wymieszać i jeszcze smażyć 7 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut. Używać do naleśników, gofrów i deserów oraz jako słodkie smarowidło do pieczywa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: