Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 160 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowęgierki 3 kilogramów
cukier 1 kilogramów
kakao 130 gramów
cukier waniliowy 2 sztukWykonanie:Oczyszczone
śliwki wydrylować i zmielić. Dodać
cukier i mieszając smażyć 2 godziny na małym ogniu. Następnie dodać
cukier waniliowy i
kakao, wymieszać i jeszcze smażyć 7 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować 15 minut. Używać do naleśników, gofrów i deserów oraz jako słodkie smarowidło do
pieczywa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: