Kotlety drobiowe nie muszą być nudnePiersi z kurczaka pachnące musztardą w formie ośmiorniczek lub inaczej paluszków drobiowych do odrywania, są świetnym sposobem na rodzinny obiadSkładniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka bez polędwiczek250g musztardy stołowej2 łyżki sosu sojowego ( jasnego lub ciemnego)1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej1 łyżeczka czosnku granulowanegosól, pieprzmąka pszenna do panierowaniamasło klarowane lub olej do smażenia Przygotowanie: Mięso dokładnie umyć, osuszyć.Każdą pierś pociąć w paski, nie przecinając do końca mięsa.Musztardę wymieszać z przyprawami, zamarynować mięso.Odstawić na min. godzinę do lodówki. ( Można odstawić na noc)Mięso obtaczać w mącę pszennej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z obu stron.Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.Smacznego