ßßß



Składniki na ciasto:3 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli6 żółtek250g masła¾ szklanki cukru2 łyżki cukru waniliowegoSkładniki na masę śmietanową:10 dag śmietany 18%6 białek1 szklanka cukru2 budynie śmietankoweszczypta soli40dkg malinPrzygotowujemy ciasto:Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekane na kawałeczki zimne masło, żółtka, cukry oraz sól i wyrabiamy gładkie, jednolite ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3. Mniejszą część owijamy folią i wkładamy do zamrażarki. Większą część wykładamy dno foremki. Ciasto nakłuwamy.Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier i ubijamy wszystko tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści, a piana zrobi się lśniąca i gładka. Następnie do masy dodajemy dwa budynie i wszystko miksujemy.Następnie do masy dodajemy śmietanę i całość delikatnie mieszamy łyżkąMasę przelewamy na ciasto. Na wierzchu układamy maliny. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarkiCiasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i po 30 min lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy jeszcze ok. 20 min.Źródłohttps://poprostupycha.com.pl/przepis/ciasto-styropian-z-truskawkami/Stoiska targowe stanowią bardzo ważny element podczas targów, gdzie prezentujemy ofertę naszej firmy. Jeżeli szukają Państwo producenta z wieloletnim doświadczeniem, który zadba o to, aby stoiska targowe wyglądały atrakcyjnie i zachęcały do podejścia postaw na markę Event Logistica.