Wykonanie
Ciasto styropian lub inaczej zwane sernikiem bez
sera. Idealnie kruche ciasto w połączeniu z lekkim, niemal piankowym wypełnieniem.
Owocowy sezon kończy się wielkimi krokami, warto więc je wykorzystywać w swoich ulubionych słodkościach.




Składniki na ciasto:3 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
soli6
żółtek250g
masła¾ szklanki
cukru2 łyżki
cukru waniliowegoSkładniki na masę
śmietanową:10 dag
śmietany 18%6
białek1 szklanka
cukru2 budynie
śmietankoweszczypta
soli40dkg
malinPrzygotowujemy ciasto:
Mąkę przesiewamy wraz z
proszkiem do pieczenia. Dodajemy posiekane na kawałeczki zimne
masło,
żółtka,
cukry oraz
sól i wyrabiamy gładkie, jednolite ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3. Mniejszą część owijamy folią i wkładamy do zamrażarki. Większą część wykładamy dno foremki. Ciasto nakłuwamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty
soli. Następnie stopniowo dodajemy
cukier i ubijamy wszystko tak długo, aż
cukier całkowicie się rozpuści, a piana
zrobi się lśniąca i gładka. Następnie do masy dodajemy dwa budynie i wszystko miksujemy.Następnie do masy dodajemy
śmietanę i całość delikatnie mieszamy łyżkąMasę przelewamy na ciasto. Na wierzchu układamy
maliny. Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarkiCiasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 1 godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i po 30 min lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy jeszcze ok. 20 min.Źródłohttps://poprostupycha.com.pl/przepis/ciasto-styropian-z-truskawkami/Stoiska targowe stanowią bardzo ważny element podczas targów, gdzie prezentujemy ofertę naszej firmy. Jeżeli szukają Państwo producenta z wieloletnim doświadczeniem, który zadba o to, aby stoiska targowe wyglądały atrakcyjnie i zachęcały do podejścia postaw na
markę Event Logistica.