Wykonanie
Chrupiące, delikatne w smaku i niezwykle szybkie w przygotowaniu.Łudząco przypomina
ciastko ze znanej wielu z nas restauracji typu fast-food.Składniki: 10 dużych
jabłek4 łyżki
cukru1
galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa1 łyżka
masła klarowanego2 opakowania
ciasta francuskiego1
żółtko1 łyżka
mleka Przygotowanie:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
masło, smażyć
jabłka do miękkości.Wsypać
cukier a po chwili
galaretkę.Dokładnie wymieszać.
Żółtko roztrzepać z
mlekiem, rozsmarować na każdym płacie
ciasta francuskiego.Jeden płat ciasta przełożyć do blaszki, wyłożyć
jabłka, przykryć kolejnym płatem posmarowaną częścią do dołu.Wierzch naciąć w kratkę.Piec ok 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Smacznego