Wykonanie

Jeśli lubicie nowe smaki, to mam propozycję dla Was :)Składniki :4-5
filetów śledziowych2
cebule100 g
śliwek kalifornijskich1 łyżka
koncentratu pomidorowego1 łyżeczka
miodu2-3 łyżki
oleju do smażenia
cebuli3
goździkipół łyżeczki
gorczycy,
czarny pieprzolej do zalania
śledzi
Przygotowanie:
Śledzie pokroić na 3-4 cm kawałki.
Śliwki pokroić w kostkęJeśli
śliwki są mocno wysuszone, przed pokrojeniem można zalać je gorącą
wodą i pozostawić na ok 30 min, następnie odcedzić na sicie
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na
oleju, dodać
miód, koncentrat,
śliwki oraz
pieprz; wymieszać i ostudzićW słoiku układać warstwami:
cebula,
śledzie itd. Całość zalać
olejem. Słoik zakręcić, wstawić do lodówki na 3 dni, żeby smaki się przegryzły.

przepis stąd