ßßß
Scroll down for recipe in English(15-20 ciasteczek)Składniki:50 g cukru120 g masła, pokrojonego w kostkę160 g mąki pszennej1 łyżka cukru waniliowego50 g posiekanej gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 190°C.W misce miksera umieść cukier, cukier waniliowy, masło, czekoladę i mąkę i miksuj (końcówką typu hak) do uzyskania jednolitego ciasta. Opcjonalnie możesz zagnieść je też rękami.Z powstałego ciasta uformuj kulki o średnicy ok. 2 cm.Ułóż kulki lekko spłaszczając na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia zachowując spore odstępy.Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez 10 minut do lekkiego zarumienienia.Po wyjęciu z piekarnika odstaw do ostygnięcia.Smacznego!
English versionButter cookies with chocolate(15-20 cookies)Ingredients:50 g sugar120 g of butter, diced160 g of flour1 tablespoon of vanilla sugar50 g dark chocolate, choppedPreparation:Preheat the oven to 190 oC.In a bowl of stand mixer mix sugar, vanilla sugar, chocolate, butter and flour until combined. You can also knead the dough with your hands.Form small balls about 2 cm in diameter.Arrange the balls on a baking tray lined with baking paper, slightly flattening each one.Place in a preheated oven and bake for a 10 minutes for until lightly browned.Leave to cool, and serve!Enjoy!
Share the post "Ciasteczka maślane z czekoladą / Butter cookies with chocolate"


