ßßß
 
            
         Dzień dobry słoneczka. No i znowu mamy poniedziałek, ja nie wiem kiedy mi ten weekend zleciał. Miałam dużo pracy, takiej domowej, blogowej i w ogóle nadrabiałam zaległości. Ale trzeba kiedyś to wszystko ogarnąć. Jak ja bym chciała aby ta doba była naprawdę dłuższa.Zapraszam was dzisiaj na pyszny i szybki deser, robiłam taki w weekend i powiem wam, że jest pyszny. Ja zrobiłam go z truskawkami, ale można dodać w zasadzie różne owoce. No i można go jeść bez wyrzutów sumienia.Życzę wam cudownego dnia i dużo sił i energii, zapowiadają bardzo upalny i gorący tydzień, temperatura ma przekroczyć 30 stopni, oj będzie ciężko zwłaszcza w pracy. Pamiętajcie o wodzie, trzeba cały czas pić.Składniki:- 250 g serka mascarpone- 400 g jogurtu naturalnego gęstego- 3 łyżki erytrytolu- 500 g truskawek- 3 kostki gorzkiej czekolady- 6 orzechów brazylijskichDo miski wkładamy serek mascarpone, jogurt naturalny i erytrytol, mieszamy trzepaczką lub łyżką. Truskawki kroimy na kawałki.Do pucharków wkładamy 3/4 masy, układamy truskawki, następnie wykładamy resztę masy. Wierzch dekorujemy truskawką, układamy pokrojone orzechy i ścieramy gorzką czekoladę. Możemy jeść od razu lub schłodzić w lodówce i podać później.Smacznego.
Dzień dobry słoneczka. No i znowu mamy poniedziałek, ja nie wiem kiedy mi ten weekend zleciał. Miałam dużo pracy, takiej domowej, blogowej i w ogóle nadrabiałam zaległości. Ale trzeba kiedyś to wszystko ogarnąć. Jak ja bym chciała aby ta doba była naprawdę dłuższa.Zapraszam was dzisiaj na pyszny i szybki deser, robiłam taki w weekend i powiem wam, że jest pyszny. Ja zrobiłam go z truskawkami, ale można dodać w zasadzie różne owoce. No i można go jeść bez wyrzutów sumienia.Życzę wam cudownego dnia i dużo sił i energii, zapowiadają bardzo upalny i gorący tydzień, temperatura ma przekroczyć 30 stopni, oj będzie ciężko zwłaszcza w pracy. Pamiętajcie o wodzie, trzeba cały czas pić.Składniki:- 250 g serka mascarpone- 400 g jogurtu naturalnego gęstego- 3 łyżki erytrytolu- 500 g truskawek- 3 kostki gorzkiej czekolady- 6 orzechów brazylijskichDo miski wkładamy serek mascarpone, jogurt naturalny i erytrytol, mieszamy trzepaczką lub łyżką. Truskawki kroimy na kawałki.Do pucharków wkładamy 3/4 masy, układamy truskawki, następnie wykładamy resztę masy. Wierzch dekorujemy truskawką, układamy pokrojone orzechy i ścieramy gorzką czekoladę. Możemy jeść od razu lub schłodzić w lodówce i podać później.Smacznego.