Wykonanie

Dzień dobry słoneczka. No i znowu mamy poniedziałek, ja nie wiem kiedy mi ten weekend zleciał. Miałam dużo pracy, takiej domowej, blogowej i w ogóle nadrabiałam zaległości. Ale trzeba kiedyś to wszystko ogarnąć. Jak ja bym chciała aby ta doba była naprawdę dłuższa.
Zapraszam was dzisiaj na pyszny i szybki deser, robiłam taki w weekend i
powiem wam, że jest pyszny. Ja zrobiłam go z
truskawkami, ale można dodać w zasadzie różne
owoce. No i można go jeść bez wyrzutów sumienia.
Życzę wam cudownego dnia i dużo sił i energii, zapowiadają bardzo upalny i gorący tydzień, temperatura ma przekroczyć 30 stopni, oj będzie ciężko zwłaszcza w pracy. Pamiętajcie o wodzie, trzeba cały czas pić.
Składniki:
- 250 g
serka mascarpone- 400 g
jogurtu naturalnego gęstego
- 3 łyżki erytrytolu
- 500 g
truskawek- 3 kostki
gorzkiej czekolady- 6
orzechów brazylijskichDo miski wkładamy
serek mascarpone,
jogurt naturalny i erytrytol, mieszamy trzepaczką lub łyżką.
Truskawki kroimy na kawałki.
Do pucharków wkładamy 3/4 masy, układamy
truskawki, następnie wykładamy resztę masy. Wierzch dekorujemy
truskawką, układamy pokrojone
orzechy i ścieramy
gorzką czekoladę. Możemy jeść od razu lub schłodzić w lodówce i podać później.
Smacznego.