ßßß

Składniki: 100g. margaryny Palma500g. mąki pszennej150g. cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia200 ml mleka w temp. pokojowej2 jajkaDodatkowo:3 długie łodygi rabarbaru3 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego500ml mleka1 łyżka masła 82% Przygotowanie: Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę.Wrzucamy na rozgrzaną patelnie smażymy do momentu aż zacznie puszczać sok.Wsypujemy cukier, mieszamy do pokrycia każdego kawałka rabarbaru.Budyń przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, do gotowego dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia.
Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia.Mąkę mieszamy z cukrem,oraz proszkiem do pieczenia.Wbijamy jajka, wlewamy mleko.Ucieramy do powstania gładkiej masy.Do foremek wyłożonych papilotkami wkładamy łyżkę cista, budyniu oraz ponownie łyżkę ciasta.Na wierzch kładzie po łyżce rabarbaru.Pieczemy ok.25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.





SmacznegoPalma- zróbmy coś dobrego