Wykonanie
Któż nie lubi małych zgrabnych
ciastek na cztery kęsy…Można je zabrać na piknik, do szkoły czy też do pracy , są poręczne i zaspakajają nie tylko ochotę na
słodycz lecz i mały głódWielką zaletą muffinem jest ekspresowy czas przygotowania a co ważne nawet nie potrzeba wyciągać mikseraMuffinki są świetnym pomysłem na spędzenie czasu z dziećmi – mówię Wam moja córcia z przyjemnością ucierała ciasto i nakładała
budyń – ileż to było frajdy. Gdy muffinki siedziały w piekarniku z ciekawością spoglądała na rosnące w górę
ciastkaRabarbar , ach
rabarbar- trochę przez nas zapomniany a pamiętam jako mała dziewczynka wcinałam zerwane prosto z ogródka łodygi maczając w cukrze. To był smakKarmelizowany dodałam na wierzch muffinek zaś wnętrze wypełniłam
śmietankowym budyniem.Ciasto przygotowałam z dodatkiem
margaryny #Palma dzięki
czemu wyszły jeszcze smaczniejsze i wilgotne.


Składniki: 100g.
margaryny Palma500g.
mąki pszennej150g.
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia200 ml
mleka w temp. pokojowej2
jajkaDodatkowo:3 długie łodygi
rabarbaru3 łyżki
cukru 1 opakowanie budyniu
śmietankowego500ml
mleka1 łyżka
masła 82% Przygotowanie:
Rabarbar obieramy, kroimy w kostkę.Wrzucamy na rozgrzaną patelnie smażymy do momentu aż zacznie puszczać sok.Wsypujemy
cukier, mieszamy do pokrycia każdego kawałka
rabarbaru.
Budyń przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, do gotowego dodajemy
masło, mieszamy do rozpuszczenia.

Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia.
Mąkę mieszamy z
cukrem,oraz
proszkiem do pieczenia.Wbijamy
jajka, wlewamy
mleko.Ucieramy do powstania gładkiej masy.Do foremek wyłożonych papilotkami wkładamy łyżkę cista, budyniu oraz ponownie łyżkę ciasta.Na wierzch kładzie po łyżce
rabarbaru.Pieczemy ok.25 min w piekarniku nagrzanym do 200st.







Smacznego
Palma- zróbmy coś dobrego