Wykonanie
Rate this postPolska kanapka ze
śledziem to kąsek dla miłośników tej
ryby , takich jak ja 😉 Uwielbiam
śledzie , wszystkie , solone , marynowane , w
oleju , pomidorach… śledziowa mania 😉 A tak na poważnie , to naprawdę świetna przekąska , wieczorna . Może nie jest fit , ale
kiszony ogór ,
matias i
cebula to , to co tygryski lubią najbardziej 😉 Nasze polskie smaki , które warto pielęgnować . W końcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz woka , kuchni włoskiej , pizzy , tureckiego kebaba ..co nam zostanie ? Polecam , proste , pyszne i takie domowe ,
krajowe 😉

Składniki na 2 porcje :2 kawałki
chleba żytniego2
śledzie matiasy1/2
cebuli1
ogórek kiszonymasłosól ,
pieprz do smaku
koperek do dekoracji i smaku 😉

Chleb smarujemy
masłem , układamy na nim pokrojone
matiasy .
Cebulę i
ogórka kiszonego siekamy . Posypujemy
cebulą ,
ogórkiem i
koperkiem , kanapkę z
matiasem . Doprawiamy
pieprzem i to na tyle . Prosto , smacznie i bardzo swojsko 😉 Smacznego !