ßßß
Składniki:Makaron typu spaghetti500 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego1 butelka passaty pomidotowej (ok. 700 g)1 mała cebula4 ząbki czosnkuoliwa do smażeniasól, pieprz, bazylia, oregano, zioła włoskie, odrobina cukruPoziom trudności 1/5


Przygotowanie:Oliwę rozgrzać na patelni. Cebulkę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone i całość smażyć przez parę minut. Dodać czosnek, zamieszać. Następnie wlać passatę pomidorową. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami i odrobiną cukru (dla podkręcenia smaku pomidorów).Przesmażyć chwilę, po czym dusić pod przykryciem 10-15 minut na małym ogniu.Makaron ugotować w osolonej wodzie i podawać razem z mięsnym sosem.Smacznego!