ßßß

Składniki:6 ulubionych bułek2 upieczone piersi z kurczaka ( ja zużyłam mięso z piersi z kurczaka, które zostało z niedzielnego obiadu, zobacz przepis na perfekcyjnie upieczonego kurczaka)2-3 garście rukoliSkładniki na prosty sos majonezowo- musztardowy2 łyżki majonezu1 łyżka musztardySkładniki na prosty sos majonezowo- ketchupowy2 łyżki majonezu2-3 łyżki ketchupuWykonanie:Przygotowanie sosy:Potrzebne nam będą dwie miseczki. Do jednej przekładamy majonez i musztardę, do drugiej majonez i ketchup. Zawartość każdej miseczki dokładnie mieszamy. Odstawiamy.Jeżeli używacie resztek mięsa z poprzedniego obiadu wystarczy je tylko podgrzać. Jeżeli pieczenie mięso należy je umyć, osuszyć przyprawić solą pieprzem, czerwoną papryka i zgrillować na patelni grillowej z obu stron na złoty kolor.Bułki przekrawamy na pół, układamy na grillu i podpiekamy do czasu aż się ładnie zarumienią.Składamy burgery. Podpieczone bułki smarujemy ulubionym sosem, rozkładamy rukolę, układamy gorące mięso i przykrywamy drugą częścią bułki. Podajemy.Smacznego!
