ßßß Cookit - przepis na Domowe hot-dogi

Domowe hot-dogi

nazwa

Wykonanie

Cześć =) Hot-dogi to bardzo popularna i wszechobecna przekąska. Dziś zachęcamy
do wykonania hot-dogów domowych, które pod względem smaku oraz jakości składników i dodatków, przewyższają te uliczne. Przede wszystkim starajmy się, w miarę możliwości,
użyć do naszych hot-dogów parówek zrobionych ze 100% produktu zwierzęcego
(w tym przypadku 100% wołowiny) oraz pozbawionych sztucznych konserwantów.
Dobrze jest też zaopatrzyć się w tradycyjne, chrupiące bułki z piekarni,
które będę lepsze, niż supermarketowe paczkowane.
A na końcu pozostają dodatki, gdzie pole do popisu i wyboru jest w sumie
nieskończone, jeśli chodzi o smarowidła (jak np. keczup, majonez, musztarda)
oraz wszelkiej maści dodatki warzywne.
W dzisiejszym wpisie przedstawiamy hot-dogi z keczupem oraz ostrą papryczką.
Jej wygląd był skromny i niewinny, lecz smak okazał się zabójczy w istocie,
bo im mniejsze papryczki, tym mocniej palą, ogniem niemal piekielnym.
Do hot-dogów świetnie pasują różne orzeźwiające w smaku surówki.
Surówka na poniższych zdjęciach to rukola z ogórkiem, rzodkiewką, oliwkami i sosem vinaigrette.
Sposób wykonania:
Hot-dogi oraz przekrojone bułki podpiekamy lekko na tacce w piekarniku lub opiekaczu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego =)
Agnieszka
Źródło:http://kasztanowakuchnia.blogspot.com/2014/09/domowe-hot-dogi.html