Wykonanie
Przez ostatnie dwa tygodnie, niewiele się tu działo. A powód był mało przyjemny. Całe dwa tygodnie chorowałam. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek była tak chora. Nadal nie jestem w pełni zdrowa, i już naprawdę mam dość tego chorowania. Na szczęście moi chłopcy trzymają się dzielnie, a ja powoli wracam do żywych.
Mozzarella to jeden z moich ulubionych
serów. Jest neutralny, co jest plusem, bo można dodać do niego ulubione dodatki. Świetnie komponuje się z
pomidorami- ale to połączenie znamy już wszyscy. Bardzo często przygotowuję ją tak jak w tym przepisie. Chciałam pokombinować i przygotowałam wersję z
chili,
tymiankiem i
olejem sezamowym. Sprawdzi się jako przystawka podczas większej imprezy, lub szybka przekąska do
wina w gronie znajomych.

Składniki:duża kulka
mozzarellipapryczka chili - u mnie zielonepół łyżeczki suszonego
tymiankiolej sezamowyWykonywanie:
Mozzarellę pokrój w plastry. Papryczki pokrój w kostkę i wymieszaj z
tymiankiem i
olejem sezamowym. Ostaw na kilka minut.
Mozzarellę ułóż na talerzu i polej sosem.Smacznego!