Wykonanie
Proces urozmaicania sobie kanapek nadal trwa. A ta to jest jedna z moich ulubionych. Gdyby nie to, że zabrałam ją dziś do pracy dodałabym
jajko na miękko, niestety wolałam nie ryzykować:) Z ciabatty można zrobić grzankę będzie przyjemnie chrupać. I polecam
wędlinę. Mnie dziś zabrakło ale zwykle dodaję
szynkę szwarcwaldzką. Po takim śniadaniu mój dzień na pewno będzie udany!

Składniki: (na jedną porcję)1 ciabattapół kulki
mozzarelli2 plastry
szynki szwarcwaldzkiej lub/i
suszone pomidorykawałek
awokadopesto z
rukolipłatki chili lub pół świeżej papryczki
olej sezamowyWykonanie:Podpiecz chleb/ciabattę na patelni lub w tosterze (jeśli masz czas:)).
Awokado przekrój na pół i wyjmij łyżeczką miąższ i rozgnieć widelcem. Dodaj je do pesto i wymieszaj. Posmaruj nim
chleb. Ułóż
mozzarellę. Następnie
szynkę lub
suszone pomidory. Posyp
płatkami chili i
skrop olejem sezamowym.Smacznego!