Wykonanie
Zdałam sobie sprawę, że nie zrobiłam ostatnio żadnej superkanapki. Od jakiegoś czasu ta chodziła mi po głowie ale nie było mi po drodze żeby ją przygotować. Ale w końcu jest! Tym razem kanapka we włoskim stylu. Pieczona
ricotta jest fenomenalna i zupełnie nie rozumiem jak mogłam o niej zapomnieć na tak długo. Przygotowałam spory zapas i zamierzam przez najbliższe dni nie jeść niczego innego. Kanapkę zapiekłam przez kilka minut w piekarniku żeby
mozzarella stała się przyjemnie ciągnąca. To był genialny pomysł. Nie
będę pisać że to moja ulubiona kanapka bo pisze tak za każdym razem gdy wymyślę jakąś nową. Ale to kolejna superkanapka. Przy tym jest prosta do przygotowania. Pycha!
A jeśli brakuje Ci pomysłu na kanapkę zapraszam tu:
Sposób na kanapkę

Składniki:
pieczona
ricottakilka
suszonych pomidorówkulka
mozzarelli (dobrej jakości)
płatki chili (można pominąć)
ciabatta (lub inna
bułka)
Wykonanie:
Bułkę przekrój na pół i posmaruj
ricottą. Rozłóż na niej
pomidory pokrojone na kawałki.
Mozzarellę pokrój w plastry i ułóż je na kanapkę. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (do 180 stopni) na 8-10 minut. Aż
mozzarella się rozpuści. Posyp
płatkami chili.
Smacznego!