Idealny bilans smakowy : jogurt naturalny ze słodką , białą czekoladą i kwaskowe porzeczki w słodkiej , agrestowej galaretce.Typowo letnie , lekkie , rozpływające się w ustach ciasto na zimno z orzeźwiającymi owocami.Smakuje doskonale..Składniki:Tortownica 18 cmSkładniki:750g. jogurtu naturalnego typu greckiego400g. białej czekolady2 łyżki cukru pudru1 łyżka żelatyny spożywczej + 5 łyżek wrzątku1 szklanka oczyszczonej białej porzeczki1 galaretka agrestowa + 300 ml wrzątkiPrzygotowanie:W garnku na kąpielą wodną rozpuszczamy czekoladę , odstawiamy do wystudzenia.żelatynę rozpuszczamy w wrzątku , odstawiamy do wystudzenia.Do dużej miski przekładamy jogurt naturalny , dodajemy ziemną czekoladę i żelatynę oraz wsypujemy cukier puder.Miksujemy do połączenia się składników.Masę wylewamy do tortownicy ( jeśli używamy fory nie otwieranej wyłóżmy ją papierem do pieczenia).Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.W tym czasie galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku , odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.Wierzch ciasta posypujemy porzeczką , wylewamy galaretkę.Pozostawiamy w lodówce na kolejne 2-3 godz a najlepiej na noc.Smacznego