ßßß Cookit - przepis na Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową.

Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową.

nazwa

Wykonanie

500 g śmietany kremówki 30 %
mały jogurt naturalny
3 łyżki żelatyny
czekolada mleczna
wiśniowa frużelina
Sposób wykonania:
500 g śmietany 30 % ubijamy na sztywno. W odrobinie wody rozpuszczamy tabliczkę czekolady. Zostawiamy do wystygnięcia.
W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy na ok. 10 min, gotujemy. Dodajemy do zimnej czekolady, którą łączymy ze śmietaną. Wlewamy do naczyń i wkładamy do lodówki na 2-3 h.
Następnie, jeżeli mamy schłodzoną wiśniową frużelinę wkładamy ją do garnka z odrobiną wody i rozpuszczamy. Nakładamy luźną na mus czekoladowy i wkładamy do lodówki na ok. 2 h.
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/08/mus-czekoladowy-z-fruzelina-wisniowa.html