Czy w sklepach które odwiedzacie pojawiły się świeże figi? U mnie już są :)Składniki :2-3 świeże figi1 czerwona papryka średniej wielkościpuszka kukurydzy złocistej Bonduella - 212 mlpołowa główki sałaty lodowejPrzygotowanie :Umyte figi pokroić w cienkie plastry lub półplastryKukurydze osączyć, sałatę pokroić w piórka, a umytą paprykę w kostkęSkładniki wymieszać ostrożnie i polać przygotowanym sosem.Składniki na sos:ok. 2-3 łyżeczki miodułyżka octu balsamicznegook.2 łyżkek soku z cytrynyłyżka lub dwie oliwySkładniki wymieszać najlepiej w małym słoiczku, polać przed podaniem na stół.Komu brakuje w tej sałatcesoli może posypać gotową sałatkę szczyptą soli.Sałatką najlepiej zrobić dziś i tego dnia ją zjeść.