Wykonanie
            Bardzo smaczne połączenie 
śledzia z sosem na bazie słodkiej i kwaśnej 
śmietany z 
winnymi jabłkami oraz karmelizowaną 
cebulą.Składniki:500g. płatów 
śledziowych marynowanych
ocetpieprzSos 
śmietanowy:300 ml kwaśnej 
śmietany 18%200 ml słodkiej 
śmietany 30%2 
winne jabłka2 
cebule2 łyżki 
masła1 łyżka 
cukrusól , 
pieprzPrzygotowanie:
Śledzie myjemy , osuszamy , kroimy w 2-3 cm kawałki.Skrapiamy 
octem oraz oprószamy 
pieprzem.Sos 
śmietanowy: 
Cebulę kroimy w kostkę , smażymy na rozgrzanym 
maśle , gdy się zrumieni dodajemy 
cukier mieszamy ,pozostawiamy do ostudzenia.
Jabłka obieramy , ścieramy na tarce o dużych oczkach , odciskamy z soku.
Śmietany łączymy razem , dodajemy 
jabłka oraz ostudzoną 
cebulę.Doprawiamy 
solą i 
pieprzem , mieszamy.Kawałki 
śledzi podajemy na sosie 
śmietanowym.






