Nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że połączenie sera feta z fasolką szparagową może być tak smaczne! Delikatna i lekko słodkawa fasolka w parze ze słonym seremdaje bardzo ciekawe wrażenia smakowe – koniecznie spróbujcie! Sprawdzi się, jako dodatek do dań głównych, bądź też jako oddzielne danie/przystawka.Zobaczcie też:Tarta ze szpinakiem i serem fetaPorcji: 3 Czas gotowania: 10 minutSkładniki- fasolka szparagowa Poltino (400g) - w sezonie możecie użyć świeżej- 100 g sera typu feta- sezam po posypania sałatki- oliwa z oliwek do polania sałatki- pieprzPrzepis1Fasolkę gotujemy do miękkości i czekamy, aż wystygnie.2Ser kroimy w kostkę i mieszamy składniki.3Całość posypujemy sezamem, pieprzem i polewamy oliwą.*wpis powstał we współpracy z marką Poltino