ßßß









Przepis na pączki w wersji mini. Delikatne, miękkie, idealne dla najmłodszych, choć zyskały też swoje grono fanów wśród dorosłych.Ich mini rozmiary sprawiają, że świetnie sprawdzają się na wynos, do pracy, czy szkoły.Zdecydowanie lepsza wersja, tradycyjnych pączków.Składniki na pączki:270 g mąki200 g białego sera3 łyżki masła1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżeczki cukru waniliowego3 łyżki cukru3 łyżki mleka1 jajko1 łyżka śmietany 18%pół łyżeczki sody oczyszczonejPrzygotowanie pączków:Wszystkie składniki zagniatamy razem w misce.Urywamy po kawałeczku, tworząc kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy na rozgrzany głęboki olej ( u mnie 170 st. )Podczas smażenia obracamy kilka razy nasze pączki, a gdy nabiorą złotego koloru, wyciągamy i układamy na ręczniku papierowym.Wystudzone posypujemy cukrem pudrem. SmacznegoKategorie: