Wykonanie










Przepis na pączki w wersji mini. Delikatne, miękkie, idealne dla najmłodszych, choć zyskały też swoje
grono fanów wśród dorosłych.Ich mini rozmiary sprawiają, że świetnie sprawdzają się na wynos, do pracy, czy szkoły.Zdecydowanie lepsza wersja, tradycyjnych pączków.Składniki na pączki:270 g
mąki200 g
białego sera3 łyżki
masła1 łyżeczka
proszku do pieczenia4 łyżeczki
cukru waniliowego3 łyżki
cukru3 łyżki
mleka1
jajko1 łyżka
śmietany 18%pół łyżeczki
sody oczyszczonejPrzygotowanie pączków:Wszystkie składniki zagniatamy razem w misce.Urywamy po kawałeczku, tworząc kulki wielkości
orzecha włoskiego i wrzucamy na rozgrzany głęboki
olej ( u mnie 170 st. )Podczas smażenia obracamy kilka
razy nasze pączki, a gdy nabiorą złotego koloru, wyciągamy i układamy na ręczniku papierowym.Wystudzone posypujemy
cukrem pudrem. SmacznegoKategorie: